Сумські аграрії похизувалися картоплею

В Сумському національному аграрному університеті відбувся "День поля картоплі – 2016"

Сумські аграрії похизувалися картоплею…

Наразі обсяги виробництва картоплі в області повністю забезпечують потребу в харчуванні, посівному матеріалі та кормах. Лише потреба для споживання місцевим населенням становить в межах 190 тисяч тонн, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу Сумської ОДА.

Застосування новітніх технологій вирощування та використання високоврожайних сортів картоплі збільшили її урожайність на Сумщині. Якщо у 2000 році вона становила 120 центнерів з гектара, то у 2015 році цей показник досягнув рівня 186 центнерів з гектара.

Під час проведення "Дня поля картоплі" науковці Сумського національного аграрного університету ознайомили присутніх із сортами власної селекції, провідних науково-дослідних установ України та селекційних компаній світу на демонстраційно-технологічних полігонах закладу.

Також учасники зібрання мали змогу поділитись досвідом і поглибити знання в напрямку вирощування картоплі, ознайомитись з її новими сортами, селекцією як нашого регіону, так і інших.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme