Продукти, що вбивають сумчан

У баклажанах з ринку та перцях з супермаркету вміст нітратів перевищує норму втричі

Продукти, що вбивають сумчан…

Для дослідження у лабораторії обрали диню, помідор, персик, баклажан і перець. На ринку продавці кажуть, що все свіже, без нітратів, своє - українське.

В одному з найпопулярніших супермаркетів в обласному центрі купуються аналогічні продукти, пише Depo.Суми з посиланням на телеканал СТС.

Придбані овочі та фрукти були доставлені до лабораторії по контролю за якістю харчових продуктів. Процедура виявлення "хімії" досить проста та займає кілька хвилин. Результати приголомшують.

За словами заступниці начальника КП "Лабораторія по контролю за якістю харчових продуктів" Людмили Лаврик, суттєве завищення нитратів показали диня, перець та баклажани. Загалом значні перевищення норми є в усіх досліджених продуктах окрім помідорів.

Продукти, що вбивають сумчан - фото 1

Зазначимо, нітрати є дуже небезпечними, призводять до отруєнь та великої кількості захворювань. Також можуть спровокувати рак.

Більше про якість харчових продуктів на Сумщині читайте на Depo.Суми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme