Медики попереджають: Гострі кишкові інфекції у відпустку не ходять

Лікарі констатують збільшення захворюваності сумчан у літній та осінній періоди через недотримання елементарних правил гігієни

Медики попереджають: Гострі кишкові інфе…

За I півріччя поточного року в Сумах на гострі кишкові інфекції захворіло 349 людей. Найбільший показник захворюваності у дітей віком від 1 до 4 років, передає Depo.Суми.

Збудниками хвороби є різного типу бактерії та віруси. Інкубаційний період триває від декількох годин до 7 днів. У цей час у більшості хворих з'являється слабкість, втрата апетиту, блювота, пронос, біль у животі та підвищення температури.

Аби уникнути зараження, говорять лікарі, важливо дотримуватися правил особистої гігієни - насамперед вживати якісну питну воду, мити руки з милом, не купувати продукти харчування на стихійних ринках, перевіряти терміни їх придатності, овочі й фрукти слід ретельно мити під проточною водою.

Особливу увагу варто приділяти правильному зберіганню швидкопсувних продуктів: обов'язково кип'ятити розливне молоко, у холодильнику готові та сирі продукти зберігати окремо, а під час приготування їжі використовувати для них різні дошки та ножі.

Більше новин про життя Сумщини читайте на Depo.Суми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme