Через подорожчання продуктів в лікарнях Сумщини недоїдають хворі

Основними проблемами дієтичної служби є недостатнє фінансування та незбалансованість раціонів

Через подорожчання продуктів в лікарнях…

У Сумській обласній клінічній лікарні відбувся обласний семінар-нарада на тему "Сучасні аспекти лікувального харчування", пише Depo.Суми.

За словами Тамари Калашник, обласного дієтолога, в регіоні відмічається збільшення вартості ліжко-дня на харчування з 7,16 гривень до 8,5 гривень. Найбільша вартість ліжко-дня — в обласних протитуберкульозних закладах, госпіталі для ветеранів війни, Лебединському дитячому санаторії, будинку дитини. Покращилося харчування у стаціонарі Сумської міської дитячої клінічної лікарні, дещо — у Сумському пологовому будинку.

У районних та обласних лікувально-профілактичних закладах у 2015 році залучено на харчування хворих 1 мільйон 160 тисяч гривень позабюджетних коштів, що у півтора рази перевищує показник попереднього року.

Однак у цілому по області споживання стаціонарними хворими продуктів зменшилося з 45% до 43% від потреби. Калорійність раціону знизилася з 63% до 61%. Це зумовлено значним подорожчанням продуктів харчування. У меню стаціонарних хворих переважають більш дешеві вуглеводні продукти, повідомляє СТС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme