На Сумщині побільшало отруєнь
Найбільше випадків кишкових інфекцій обумовлено вживанням неякісної їжі
У порівнянні з минулим роком в області реєструється незначне зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції з темпом приросту 8%: за 2016 - 2188 випадків проти 2025 в 2015 році. Показник на 100 тисяч населення становить – 184,5. Питома вага дітей від загальної кількості захворілих – 62%, повідомляє Depo.Суми з посиланням на Сумський обласний лабораторний центр.
При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що найбільша кількість випадків ГКІ обумовлена харчовим шляхом інфікування – 790, в т. ч.:
- порушення приготування страв в домашніх умовах – 44,9%;
- вживання немитих овочів та фруктів – 26,2%;
- порушення умов зберігання продуктів в домашніх умовах – 19,4%;
- вживання продуктів в домашніх умовах після закінчення терміну реалізації – 7,1%;
- вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках – 1,8%;
- вживання продуктів сумнівної якості – 0,6%.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми