UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині орудували телефонні пірати

Кібер-піратам загрожує до шести років ув‘язнення

На Сумщині затримали групу молодиків, які, втручаючись в роботу мереж електрозв‘язку, переводили у готівку електронні гроші, сплачені клієнтами за здійснення дзвінків за кордон в обхід міжнародних центрів комутацій. Про це повідомляє Depo.Суми із посиланням на повідомлення поліції.

Тепер кібер-піратам загрожує до шести років ув‘язнення.

Почалось все з того, що минулого року 27-рчний сумчанин розробив детальний план швидкого збагачення, заснований на використанні сучасних комп‘ютерних технологій. Спосіб, як здавалось молодому чоловіку, був бездоганний, і, як він сам сподівався, дозволяв йому залишатися невикритим.
Тож за певний час він зібрав з числа своїх знайомих однодумців, котрі теж мали бажання заробляти чималі гроші, не докладаючи при цьому жодних зусиль. Обрані у спільники люди мали певні навички роботи в Інтернеті і телефонії та в інженерно-технічній галузі.
Сумчанин ретельно підбирав виконавців як за професіоналізмом, так і за психологічними якостями: дотримання дисципліни, конспірації, вміння швидко та якісно виконувати поставлені завдання. Двоє його спільників, 21-річні молоді люди, були ознайомлені з цим планом.
Тож, маючи певне обладнання, вони влаштували такий собі підпільний комп‘ютерний центр, котрий переадресовував міжнародні дзвінки в обхід міжнародних центрів комутацій. Таке втручання в роботу телекомунікаційних мереж давало можливість зловмисникам переводити у готівку електронні гроші, отримані в якості сплати за дзвінок.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили комп‘ютерна техніку у хлорців, в тому числі маршрутизатори та GSM-шлюзи, і 220 сім-карток вітчизняних операторів мобільного зв'язку, які використовувалися у процесі зміни порядку маршрутизації вхідного міжнародного трафіку голосової телефонії.
В рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.3 ст.28, ч. 2 ст.361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів)… вчинене за попередньою змовою організованою групою осіб, або якщо воно заподіяло значну шкоду) всім трьом підозрюваним вже оголошено повідомлення про підозру у скоєнні даного злочину.

Нагадаємо, що на Вінничині активізувались крадії домашньої техніки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme